Monday, March 5, 2012

~~~~~ happy ~~~~~~

kali ni balik kluang saya sangat happy !
SEBAB !!!
saya dpt mkn mknn sukaan saya setelah meminta mak msak ...
mak msk sebab kcian kan saya yg dmam ..
thanks mom !!
then ..
sblum  blk kluang ,
saya ad tgk kura2 kt 1 blog ni ..
tuan empunya blog tu ada kura2 yang comel sgt ..
hati ni pula mula cemburu dgn tuan empunya blog tu ..
then ..
tiba2 hati ni tetap nak kura2 tu ..
blk kluang dgn hrpan mak nk belikn kura2 tuk saya ..
then..
sampai je umh ari sabtu tu pd jam 10pm..
saya salam2 mak abah saya ..
then nek atas mandi siap2 tuk borak2 ngn parents saya..
mula2 tu cerita psl kolej..
psal exam..
psl my fruit heart ..
then.. dgn xsbr'y sy cite psl kura2 yg comel tu ..
mula ayt'y cm ni ..
saya : ma ... td kan ain ada bwk adik jmp kwn die yg bela kura2 taw..
comel sgt ma .. kcik2 .. tp sblm adik jmp kwn ain tu adik mmg nk bela kura2..
hrga sekor kura2 10ingt je... 
mak : oo yeke, nk wtpe bela
saya  : sebab die comel !
mak : apa bnd la adik ni .. dlu hmster comel jgk.. ble da brnak pinak kau xnk jaga dah. dah bg org .. lak tu ngs2 sbb bg org
saya : ma... tu hmster.. ni kura2 la..bole la ma.. plsss ..
mak :  yola budak
saya : ' yeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhh'
serius mmg suka gila..
then tny kt abah .. ' abah kdai haiwan yg kt bt4 ni ari ahad bkk x ?'
abah : mna la ada bkak ari ahd.. knp adik tny? nk beli hmster ke?
haiiyaa ! hmster jgk kah ..
saya : oohh ! tidak .. bukan hmster ye.. tp kura2 ..
abh : eee kau nak wt pe ngn kura2 tu dik ?
saya : bela la abah .. comel sgt lah abah ..
abah : mcm2 la kau ni .. beli lah ari isnin ...

~~ pd ari ini (isnin) ~~
saya : alaaa ! knp ujan ... cm ne nk g beli kura2 ..
mak : mak mls la kua..
saya : makk !! da jnji da !
mak : esok bole kan.. xpun bila cuti sem ..
dgn wt muka muncung, trus ckp ..
saya : makk .. bole la.. lambat la nk tngu adik cuti ..
mak : ishh kau ni kang ..
saya : hahahahahaha !!!

~~ujan pun benti~~
tga dok bilik .. tgk kt tingkap ujan da benti ...
trus lari turun bawah .. cari makk ..
saya : makkkkkk ! ujan da benti ..
mak : cpt g siap ..
saya : yeeaaaaahhhhhhh !!!
sblm g beli kura2 g KM dlu jln2 .. 
mkn SR ..
saya da ckp saya akan pau mak saya SR ..
ahhahahaha !
g msuk kdai vincci ..
tgk kasut tu ..
cantik ..
harganya RM 49.90 ..
nak beli ..
tp tgk kt purse ada RM34..
hati ni nak beli ..
pk2..
xckup wet then nk mtk wet mak, t kura2 xdpt..
so,
saya letak balik dan trus g tmpt mak saya !
hari dlm sjarah saya tidak beli kasut bila masuk vincci ..
ohhh !!
pas g KM g busten ..
hurmmm ..
pham2 jela law g situ wt pe lagi ..
beli tiket bus balik seremban ...
lepas tu trus balik ..
g beli kura2 kt batu 4 je...
hahahah !!

~~dlm kdai haiwan~~
mak : mintak2 xde kura2 ..
saya : ada punya lah .. uncle ada jual kura x ?
uncle : ada .. dkt cni ..
saya : makkk ! ada jual ! mak. sekor RM 8.80 ..
mak : nak bpe eko ?
saya : sepasang.. ada kawan ..
mak : seko jela .. kau la jd kawan dia..
saya : ishhhh !!! uncle nak sepasang lah ..
uncle : ok xde hal.. 

stelah memilih ..
amik mknn die.. then uncle tu promosi kan tmpt sangkar die..
saya dgn lajunya tgk.. ok la nk yg ni .. yg kcik xbest.. xde ruang besar..
hahahaha !
mak saya hny mmpu besarkan mata..
kura2 spasang : RM 17.60 tp dpt RM 15
sngkar : RM 26.50 tp dpt RM25
mknn die : RM 4.80 dpt RM 4 
so total RM44.00 
ok.. ni shaja..
t ad wet lbih ckit tmbah2 la beli batu warna warni ke kan..

da dpt kura2 ...
heeee...
so , 2 2 kura2 ni xde nama lagi ..
tp akan ad nma jgk ..
heeee ...

skrg ni ad 2 org ancam nak buno kura2 saya ..
sorg ain dan sorg ain jgk ..
mmg nama ain ni suka buno kura2 ea??
sorg ckp 'sumpah ! aku buno kura2 tu!'
sorg lagi cakap 'aku nak picit pale die smpai pecah '
GILER KE APA ????
haiishhh !!

baby , bubu saya akan jaga awak ye..

ni ada gmbr ckit je td bru pas ltk die dlm rumah die...


 



itu lah binatang saya skrg..
ad 1 niat lg xt'capai ..
saya mmg nk beli ..
saya da t'beli si ALBA sebelom saya jumpa si CASIO ..
mak ckp ALBA lg mahal dari CASIO ..
saya tawu tu ..
tp saya da t'suka dia..
maaf ALBA saya t'pksa curangi awak ..
saya mahu kan CASIO ..


ni la jam yg dikatakan tu ...


adakah saya dapat ??
mak mcm nak bg ...
tp adakah ??
hati saya kuat mngatakan saya akan dapat ..
hope so ...
insyaallah .. amin.....

ok.. da byk sgt mmbebel ni ..
time to stdy pulak ..
bye2 !!!!



No comments:

Post a Comment